Deze website maakt gebruik van cookies Meer info? Verberg deze melding

Onderwijsadvies

Kwaliteit onderwijs

Competentiegericht onderwijs, professionalisering van docenten, een leven lang leren, bedrijfsopleidingen… Het onderwijs is altijd in beweging. Hoe implementeert u een nieuw onderwijsconcept op een manier die bij uw organisatie past? AO Consult biedt een integraal traject om kwalitatief hoogwaardig onderwijs te ontwikkelen.

Kenmerkend voor onze aanpak?
Het betrekken van medewerkers op alle niveaus in uw organisatie. We hebben ruime ervaring in zowel de advisering op managementniveau als het begeleiden van docenten en ontwikkelaars op de werkvloer. Onze flexibele, integere werkhouding draagt daar absoluut aan bij.


Onderwijskundige projectleiding

AO Consult wordt vaak gevraagd als projectleider bij de ontwikkeling en implementatie van onderwijsprojecten, innovatieve onderwijsconcepten, (bedrijfs-)opleidingen en onderwijsbeleid. Als projectleider coördineren wij de werkzaamheden, organiseren desgewenst trainingen en opleidingen en bewaken de administratieve, financiële en subsidietechnische procedures. Onze mensen hebben een open, enthousiaste houding en maken snel contact. Bovendien weten ze van aanpakken dankzij hun hands on mentaliteit! Meer over projectmanagement.

Aanpak: praktisch en innovatief
Wij nemen graag het voortouw in samenwerkingsprojecten tussen onderwijs en bedrijven. Onze aanpak is praktisch en innovatief. Als projectleider coördineerden we zowel internationale, nationale als regionale projecten. We voelen ons snel ‘thuis’ in diverse werelden, dankzij onze brede, inhoudelijke kennis en onze drive om altijd en overal meer te bieden dan het vanzelfsprekende…

 

Competentiemanagement

Competentiemanagement, een belangrijk hulpmiddel voor organisaties die de mogelijkheden van haar medewerkers en de organisatie willen optimaliseren. De uitdaging daarbij? Het vinden van de juiste afstemming tussen de ontwikkeling van individuele competenties en de doelen van de organisatie. Lees meer over competentiemanagement.

 

Onderwijsvernieuwing

Nieuwe inzichten bieden vaak volop mogelijkheden voor het onderwijs. Helaas ontbreekt het onderwijsinstellingen en branches soms aan tijd en ervaring om deze kansen volledig te benutten. AO Consult biedt u de helpende hand. Onze onderwijskundigen hebben veel ervaring in het realiseren van onderwijsvernieuwing op maat. Ons repertoire is breed, denk aan het ontwikkelen van leeromgevingen, begeleidingsmodellen, beoordelingsmodellen, proeven van bekwaamheid of examenmodellen. We helpen u graag verder. Meer over Onderwijsvernieuwing.

 

EVC-trajecten

Ervaring moet beloond worden. Dat de gedachte van veel branches en bedrijven. Dankzij een EVC-traject is het mogelijk om eerder en elders verworven competenties te erkennen. Dat is nog eens praktisch en waardevol! De wijze waarop men dat doet, verschilt per branche en per opleiding. AO Consult heeft ervaring met het op maat snijden van een EVC-traject. Meer over EVC.

 

Bedrijfsopleidingen

Een bedrijfsopleiding kenmerkt zich vooral door de specifieke kennis en vaardigheden die een bedrijf over wil brengen op haar (nieuwe) medewerkers. Kennis die je niet alleen wil behouden, maar natuurlijk ook wil aanscherpen en doorontwikkelen. Wij helpen u graag bij het ontwikkelen of vernieuwen van uw bedrijfsopleiding. Onze professionals hebben ruime expertise als het gaat om bedrijfsopleidingen en denken graag met u mee. Vaak geeft een frisse, verhelderende aanpak u weer nieuwe inzichten of misschien wel sprankelende ideeën. Meer over bedrijfsopleidingen.


Meer weten over onze onderwijsactiviteiten? 

Neem contact met ons op!